Predbožična doživetja, 03.12., 10.12., 17.12.2022

Kategorija: .

Vprašajte za cenoPovpraševanje

PREDBOŽIČNI BRNO

Odhod avtobusa ob 06.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja mimo Graza in Dunaja do drugega največjega mesta na Češkem, prestolnice Moravske, Brna, mesta, ki leži ob sotočju reke Svitave in Svratke in je doživetje, mešanica srednjeveških znamenitosti in sodobnega mestnega utripa. Med drugim je tudi vsakoletno prizorišče enega lepših božično – novoletnih doživetij. Ogled mestnih znamenitosti: Trg svobode, gotsko katedralo Sv. Petra in Pavla, Narodno gledališče, zelenjavna tržnica, … Še obisk božičnega sejma, ki se razprostira na 4 trgih, z možnostjo nakupa izdelkov domače obrti, pokušino moravskih specialitet, kuhanega vina, turbomošta, ki ga lahko najdete samo v Brnu, uživanja v glasbenih koncertih, Pijače so postrežene v kozarcih iz recikliranega materiala in si jih lahko, kot spominček, odnesete domov. Pozno popoldan povratek domov.

OPATIJA – FESTIVAL ČOKOLADE – začetek decembra

Odhod avtobusa ob 05.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja, s krajšim postankom, do Opatije, ki jo pogosto imenujejo tudi jadranska Nica. Sprehod po mestu z obiskom Festivala čokolade, ki se odvija v Kristalni dvorani hotela Kvarner in v ostalih opatijskih hotelih, restavracijah, umetniških galerijah, muzejih, … Obiskali bomo tudi stojnice adventne Opatije, prosto in popoldan vožnja do mesteca Kastav, zgrajenega na 365 m visokem hribu, od koder se razprostira prečudovit razgled po Kvarnerju. Ogled starega mestnega jedra s še delno ohranjenim obzidjem, Alejo velikanov s književnikom Vladimirjem Nazorjem, mestno ložo iz leta 1571, Voltico – mestna vrata, Lokvino - glavni mestni trg s Kaštelom in cerkvico Sv. Trojice, Cerkvino – ruševine stare cerkve, … Proti večeru povratek proti domu.

PREBOŽIČNA BANJA LUKA

Odhod avtobusa ob 05.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja, s krajšim postankom, do samostana Marija Zvijezda v bližini Banja Luke, ki je edini še delujoči samostan Trapistovskega reda na teritoriju bivše Jugoslavije in, kjer že dolga leta izdelujejo znani sir Trapist. Ogled, možnost nakupov in vožnja do Banja Luke. Obisk znamenite tržnice z bogato ponudbo in nizkimi cenami, nato pa ogled mestnih znamenitosti: Narodna skupščina republike Srbske, trdnjava Kastel, Gosposka ulica, Banske dvori, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, … Prosto za samostojne oglede, nakupe, čevapčiče, … Povratek domov.

4 NAJLEPŠI BOŽIČNI SEJMI NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM

Odhod avtobusa ob 07.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja do Celovca in nato ob južni strani Vrbskega jezera, krajši postanek na polotoku Maria Worth ter naprej do razgledne točke, kjer boste lahko z razglednega stolpa (doplačilo) Pyramiden-kogel uživali v edinstvenem razgledu na Koroško in njeno osupljivo jezersko pokrajino. Nadaljevanje vožnje ob jezeru do Beljaka in obisk prvega božičnega sejma. Po ogledu vožnja do Vrbskega jezera oz. do Veldna, najbolj obiskanega turističnega centra, kjer bomo, zraven velikega božičnega sejma videli tudi okrašen hotel Schlosshotel, ki je simbol mesteca Vrba. Ob jezeru vožnja do Poreč, ki se ponaša z najmanjšim, vendar nič manj prazničnim božičnim sejmom. Sprehod med stojnicami in vožnja do Celovca. Krajši ogled mesta in obisk božičnega sejma, ki velja za najlepšega v celotni Jadransko – Alpski regiji. Obiskali bomo tudi Gosposvetsko polje, si ogledali cerkev Maria Saal in ostanke Vojvodskega prestola. Povratek domov.

VESZPREM – HEREND – SUMEG – HEVIZ 

Odhod avtobusa ob 06.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja do Veszprema – mesta na sedmih gričih, 15 km oddaljenega od Blatnega jezera, ki predstavlja eno najstarejših naselitev na Madžarskem. Ogled: grajski grič, mestna hiša, katedrala, … Še obisk božičnega sejma in vožnja do Herenda, rimsko – srednjeveško zgodovinskega mesta, danes predvsem poznanega po svetovno znani tovarni porcelana in njihovi luksuzni ročni poslikavi izdelkov. Po želji, ogled. Nadaljevanje poti do srednjeveškega gradu Sumeg, ogled in naprej do Heviza. Ogled zdraviliškega mesta in pozno popoldan povratek domov. 

VEJNA – OGLEJ - GRADEŽ – GRAD MIRAMARE – TRST

Odhod avtobusa ob 06.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja mimo Ljubljane, Sežane do Vejne nad Tržaškim zalivom, kjer bo postanek za ogled Marijine cerkve – arhitekturno zelo posebne, saj jo sestavljajo trikotniki, ki se prepletajo tako v notranjosti kot zunaj. Pot bomo nadaljevali do Ogleja – mesta, ki je cvetelo že v rimskih časih, v 4. stol. pa je postalo središče krščanstva in sedež škofije, ki je obsegala velikansko področje, kamor so sodili tudi naši kraji. Ogled bazilike, ki so jo zgradili na temeljih starokrščanske molilnice iz 4. stol., sprehod po stari rimski cesti Via Sacra vzdolž izkopanin rimskega rečnega pristanišča, …Vožnja do otoka sonca Gradež, postanek za ogled mesta, prosto, … Nadaljevanje poti do Jadranske magistrale do gradu Miramare. Zunanji ogled gradu s terasastimi vrtovi, ki ima slikovito lego na pečinah nad morjem, zgradili pa so ga za nadvojvodo Maksimilijana Avstrijskega. Vožnja do Trsta, daljši postanek za obisk božično novoletnega sejma in pozno popoldan povratek proti domu.

BURANO – MURANO - BENETKE

Odhod avtobusa ob 05.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja do Punte Sabbioni in vkrcanje na ladjico ter vožnja po Beneški laguni s postankom na otoku Burano, znanem po ročni izdelavi čipk. Po krajšem ogledu nadaljevanje vožnje do otočka Murano, kjer bo ogled delavnice, kjer se že stoletja ukvarjajo s pihanjem stekla. Možen nakup izdelkov iz muranskega stekla in vožnja z ladjico do Markovega trga v Benetkah. Ogled mestnih znamenitosti: stolp z uro, Beneški stolp, Doževa palača, Most vzdihljajev, … Povratek z ladjico do Punte Sabbioni in vožnja z avtobusom proti domu.

ČOKOLADNICA ZOTTER, DVOREC HERBERSTEIN IN BOŽIČNI GRAZ

Odhod avtobusa ob 07.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja, s krajšim vmesnim postankom, do Riegesburga, kjer si bomo ogledali tovarno čokolade Zotter in se v neomejenih količinah posladkali s čokoladami, tekočo čokolado, različnimi okusi čokoladnega mleka, ... Možnost nakupa znanih izdelkov čokoladnice Zotter in nadaljevanje vožnje v dolini Feistriz, kjer si bomo ogledali dvorec Herberstein, domovanje plemičev, ki so tesno povezani z zgodovino Ptuja. V živalskem vrtu živi več kot 600 živali in 100 različnih vrst ptic s petih celin. Med ogledom dvorca in parka boste spoznali zgodovino od 13. stol. do danes. Popoldan vožnja do štajerske prestolnice Graz in ogled starega mestnega jedra: Hauptplatz z mestno hišo, deželna hiša, mestna farna cerkev, katedrala, ledene jaslice na dvorišču mestne hiše, ... Še obisk božičnega sejma, čas za nakupe, počitek, ... Povratek domov.

PREDBOŽIČNA LJUBLJANA

Odhod avtobusa ob 08.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja do Ljubljane in avtobusni panoramski ogled slovenske prestolnice: dvorana Stožice, Žale, Bavarski dvor, Tivoli, Mladika, drama, Cankarjev dom, parlament, … Sledi peš sprehod skozi staro mestno jedro: Kongresni trg, univerza, Prešernov trg in spomenik, preko Tromostovja v srednjeveško Ljubljano do stolnice, Mestnega trga z rotovžem in Robovim vodnjakom, … Po želji še vzpon z žičnico na grad z ogledom (doplačilo). Obisk božičnih stojnic in pozno popoldan povratek domov.

ADVENT V ZAGREBU IN ČAZMA

Odhod avtobusa ob 8. uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja, s krajšim postankom, do Zagreba. Po prihodu v hrvaško prestolnico krožni panoramski ogled mesta z vožnjo po Slavonski aveniji, mimo stavbe hrvaške RTV, dvorane Vatroslava Lisinskega, športne dvorane Dražena Petroviča, muzeja Mimara, … Sledi ogled mesta lokalnim vodnikom: narodno gledališče, Cvetni trg, Ilica, … Z vzpenjačo se bomo povzpeli na Lotrščak in nadaljevali mimo Banskih dvorov in cerkve sv. Marka, skozi »kamena vrata« do katedrale. Še preko tržnice Dolac do trga Bana Jelačiča, obisk božično – novoletnega sejma na številnih trgih v mestnem jedru in vožnja do Čazme. Krajši ogled mestnega jedra z znamenito cerkvijo Sv. Magdalene ter nadaljevanje poti do vasice Miklouš. Ogled etnohiše Tonković, tipične moslavinske kmečke hiše. Pogostitev s čajem in kuhanim vinom ter vožnja na posestvo družine Salaj – prizorišče Božične zgodbe, kjer je posestvo okrašeno z več kot milion osemsto tisoč lučkami. Sprehod med stojnicami s kuhanim vinom, gastronomskimi ponudbami in spominki ter pozno popoldan povratek domov.

RAZKOŠNI DVOREC HOF IN BRATISLAVA

Odhod avtobusa ob 7. uri, kraj odhoda Vožnja, s krajšim postankom, mimo Graza in Dunaja do Dvorca Hof. Oglede ene najlepših, leta 2002 obnovljenih baročnih zgradb na svetu. Bil je poletni dvorec princa Evgena in, v času Marije Terezije, daleč najslavnejši kraj luksuznih praznovanj za dunajski dvor. Ogled gradu, ki ga krasijo baročni razkošni vrtovi. Še obisk Božične vasi in vožnja do Bratislave, glavnega mesta Slovaške. Ogled mestnih znamenitosti: cerkev Sv. Martina, Glavni trg, rotovž, … Obisk božičnega sejma in povratek domov.

SALZBURG

Odhod avtobusa ob 05.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja, s krajšim postankom, mimo Graza, po romantični deželi Salzkammergut, z možnim postankom v Bad Ischlu oz. ob Wolfgangsee, do Salzburga. Po prihodu sprehod skozi mesto do Mozartovega spomenika, do Kapiteljskega trga in nekdanje rezidence Salzburških nadškofov. Ogled znamenite stolnice in sprehod mimo Rotovža ter gledališča do vrtov dvorca Mirabell. Na željo, obisk rojstne hiše Mozarta, nato pa prosto za kosilo oz. obisk Božično – novoletnega sejma. Pozno popoldan povratek proti domu s prihodom v večernih urah.

ROMANTIČNA AVSTRIJA – BAD ISCHL IN WOLFGANG SEE

Odhod avtobusa ob 06.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja mimo Gradca do Liezna ter naprej po dolini reke Enns mimo Bad Ausseeja do Bad Ischla. Sprehod po mestu, panoramska vožnja s kočijami in nadaljevanje poti do Wolfgangseeja. Ogled cerkve z znamenitim Pacherjevim oltarjem in hotela »Pri belem konjičku«. Vožnja z ladjico po jezeru do St. Gilgena (odvisno od vremena). Prosto za nakup daril, sprehod med božičnimi stojnicami, … Pozno popoldan povratek proti domu.

CHRISTKINDL IN LINZ

Odhod avtobusa ob 05.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja do mesta Steyr. Ogled romarske cerkve Christkindl, ki že več kot 300 let privablja turiste vsega sveta na ogled največjih jasli, delo mojstra Pottmesserrja. Nato ogled Steyerja: rdeči vodnjak, Mihaelova cerkev, Taborski stolp, grad Lamberg, Mestni trg z mestno hišo, … Nadaljevanje poti do prestolnice Gornje Avstrije Linz. Krajši avtobusni ogled mesta, nato pa ogled starega mestnega jedra: Glavni trg, Deželna cesta, kužno znamenje, stara in nova stolnica, stara mestna hiša, Mozartova hIša, grad, deželno gledališče, …Obisk božičnega sejma in, po želji, še vožnja z nostalgičnim vlakom. Pozno popoldan povratek proti domu.

BRATISLAVA

Odhod avtobusa ob 06.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja na relaciji Wienerneustadt - Bratislava. Vmes krajši postanek. Po prihodu v slovaško prestolnico krajši ogled mesta, vzpon na grajski grič do mogočnega Bratislavskega gradu in slovaškega parlamenta ter peš ogled starega mestnega jedra: mestna vrata, Michalov stolp, kamniti trg, Primacialna palača, katedrala Sv. Martina, … Prosto in obisk božičnega sejma v starem mestnem jedru. Pozno popoldan povratek domov.
 

BUDIMPEŠTA

Odhod avtobusa ob 06.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja, s krajšimi vmesnimi postanki, do Budimpešte. Po prihodu v madžarsko prestolnico ogled znamenitosti mesta: Elizabetin most, Trg herojev, Parlament, Štefanova cerkev, opera… Prosto za nakupe, nato pa še vzpon do znamenite Ribiške trdnjave, Matijeve cerkve in mestne hiše na hribu Buda ob nekdanjem grajskem kompleksu. Pozno popoldan povratek proti domu s prihodom v poznih večernih urah.

PREDBOŽIČNA PECS

Odhod avtobusa ob 05.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja mimo Lendave in Kaposvarja do Pecsa, mesta pod zaščito Unesca, ki je bilo v letu 2010 kulturna prestolnica Evrope. Pecs spada med najlepša madžarska mesta, kjer so svoje naselbine imeli že Rimljani, pod 150 letno turško zasedbo Madžarske, pa je bilo mesto najpomembnejše turško upravno in vojaško središče na madžarskem ozemlju, ponaša pa se tudi z eno najstarejših univerz v Evropi iz leta 1367. Ogled ene največjih katedral v Evropi, stolpa Barbakan, muzeja zgodnjega krščanskega pokopališča, mošeje jakovali Hassan Paše, razvalin kopališča Memi paše, sinagoge, glavnega trga Szechenyi, turške mošeje paše Gasi Kassima, narodnega gledališča, čudovitih vodnjakov Zsolnay, Berenyi, … Po želji, še obisk slovite tovarne porcelana Zsolnay, ustanovljene leta 1853. Povratek proti domu.

BASSANO DEL GRAPPA IN PADOVA

Odhod avtobusa ob 05.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja na relaciji Ljubljana, mimo Trevisa v Bassano del Grappo ob reki Brenti. Postanek za ogled nekoč živahnega trgovskega mesta, sprehodili se bomo tudi po pokritem lesenem mostu – delu arhitekta Palladia, poskusili domače žganje – grappo ter obiskali tradicionalni božični sejem. Vožnja do Padove, krajši ogled mesta in katedrale Antona Padovanskega, nato pa obisk bogato založenega božičnega sejma. Proti večeru povratek domov.

VERONA IN GARDSKO JEZERO

Odhod avtobusa ob 04.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja mimo Ljubljane in Sežane do Gardskega jezera - do polotoka Sirmione, kjer bo daljši postanek za ogled znamenitosti srednjeveškega mesteca, čas za nakupe in obvezen sladoled, ki je ena izmed atrakcij tega zelo obiskanega turističnega centra na Gardskem jezeru. Pot bomo nadaljevali do Verone. Ogled mestnih znamenitosti: trg Bra z Areno, trg Erbe, Julijin balkon, … Obisk božičnega sejma, prosto za nakupe in pozno popoldan povratek proti domu.

PREDBOŽIČNO KIMSKO JEZERO

Odhod avtobusa ob 06.00 uri, kraj odhoda po dogovoru. Vožnja mimo Graza in Salzburga do Kimskega jezera. Vožnja z ladjo na otok Herreninsel in ogled gradu Ludvika II. Bavarskega, ki je kopija Versailleskega gradu. Po ogledu vožnja z ladjo na Fraueninsel, kjer je vsako leto božični sejem z bogato založenimi stojnicami za najrazličnejšimi domačimi izdelki, s kuhanim vinom, čajem, … Sprehod po otoku, prosto in povratek z ladjo v Prien, kjer bo prav tako postanek za obisk božičnega sejma. Vožnja domov.

ŽELIMO VAM PRIJETNO POTOVANJE! EUROPA PARTNER d.o.o.